Home > PentruStudenti > Anunt > Campionatul de Fotbal Robotic
fb_cover_2 copy

Fotbalul este sportul mileniului 3, iar acum И™i tu poИ›i sДѓ dai pase de milioane И™i sДѓ Г®nscrii Г®n poarta adversarului, chiar dacДѓ nu poИ›i sДѓ И›ii zece pe picior. Nu-i nevoie decГўt sДѓ fii pasionat de limbajele de programare.

Vino la întâlnirea cu destinul pe 19 martie 2014, când se dă startul celei de-a doua ediții a Campionatului de “Fotbal Robotic”, un proiect destinat elevilor și studenților pasionați de robotică și programare.

В В В В В В В  Primul fluier va rДѓsuna la Universitatea Politehnica din BucureИ™ti, unde te invitДѓm sДѓ-И›i faci Г®ncДѓlzirea Г®n cadrul celor 12 workshop-uri И™i 6 sesiuni de coaching programate. Acestea vor preceda competiИ›ia propriu-zisДѓ, iar pe parcursul lor vei Г®nvДѓИ›a cu ce se mДѓnГўncДѓ fotbalul robotic: cum sДѓ programezi roboplayerii И™i ce presupune o strategie de joc…robotic, cГўИ™tigДѓtoare.

Mergem pe ideea de fair-play И™i avem drept carte de capДѓtГўi regulamentul FIRA ce vizeazДѓ competiИ›iile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie. Cei 10 roboИ›ei clasa MiroSot sunt Arduino based И™i Г®И›i vor oferi un adevДѓrat regal de fotbal robotic pe parcursul celor douДѓ reprize de joc a cГўte 5 minute fiecare.

Și veștile bune nu se opresc aici. Dacă îți faci griji pentru condiția fizică, află că aceasta nu este esențială, dar mintea trebuie să meargă brici, pentru că mingea și roboții îi deplasăm în teren prin wireless și pe baza algoritmului de joc codat cu măiestrie în C .

RoboИ›ii nu au freza lui Beckham, dar sunt echipaИ›i de joc, reacИ›ioneazДѓ prompt la comenzi И™i nu obosesc niciodatДѓ pentru cДѓ au motoare И™i surse proprii de alimentare. Mai mult, prin intermediul unei camere video speciale, plasatДѓ deasupra terenului pentru a transmite live fiecare miИ™care a roboИ›ilor, jucДѓtorii sunt numai ochi И™i urechi la indicaИ›iile tehnicienilor de la laptop.

Pe terenul nostru nu o să auzi niciodată strigându-se “henț”, dar poți să te pregătești pentru lovituri de pedeapsă, time-out și gol pentru că da, așa cum se întâmplă și în Liga Campionilor, câștigă echipa care dă cele mai multe goluri. Doar că echipa de antrenori învingătoare nu se alege cu o cupă, ci cu premii pe măsura unor tech savvy, oferite de partenerii noștri cu tradiție în industria IT&C.

 

В В В В В В В  Daca te-am convins, Г®nscrie-te acum pe website-ul proiectului www.fotbalrobotic.ro.

В  В  В  В В 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*